Prenumerera på Teknikens Värld

Femfaldiga STCC-mästaren kan gå från Volvo till Seat

Femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson har medgivit att han för diskussioner med Seat-teamet PWR Racing om att tävla för dem i STCC som byter reglemente från TTA till TCR i år.

goransson

Göransson tog sin femte titel förra säsongen efter en säsongslång fight med Polestar Cyan Racing-kollegan Robert Dahlgren.

Dock ser båda förarna ut att vara utan styrning efter att STCC AB beslutade om regelbyte till TCR inför 2017, detta då Volvo inte kan fortsätta efter som att de inte har en tillgänglig bil i TCR-reglementet.

– Jag förnekar inte att jag har pratat med Daniel (Haglöf, teamchef) om detta, säger Göransson till TouringCarTimes.

– Vi har känt varandra länge och deras satsning är intressant, men vi har inget på papper och jag har fler alternativ som jag tittar på inför 2017, så vi får se. Jag måste däremot säga som femfaldig STCC-mästare att jag är glad att se det stora intresset för nya STCC med TCR den här säsongen.

PWR Racing har hittills bara bekräftat en förare till deras fyra bilar inför årets säsong i form av teamdelägaren Peter ”Poker” Wallenberg Jr.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa