Prenumerera på Teknikens Värld

Fernando Alonso skippar Monaco för Indy 500

Formel 1-föraren Fernando Alonso har det tufft hos McLaren och väljer nu att stå över Monacos Grand Prix för att i stället köra Indianapolis 500.

Alonso Indy 500

Lite av en skräll skulle man kunna säga, men för bara cirka 20 minuter sedan gick Fernando Alonso på sitt officiella Twitter-konto ut med informationen att han är exalterad och att han älskar racing, för han ska köra Indy 500. Eller som han uttrycker det: ”Indy 500 här kommer vi!!!”.

Det betyder att Alonso hoppar över årets Grand Prix i Monaco eftersom både Monaco och Indy 500, två legendariska tävlingar, avgörs söndagen den 28 maj. Det blir även Alonsos första tävling på ovalbana.

– Jag är oerhört glad över att jag ska tävla i årets Indy 500, med McLaren, Honda och Andretti Autosport, säger Fernando Alonso.

Läs mer om Alonsos Indy 500-deltagande på Teknikens Världs och Janne Blomqvists F1-blogg, Sveriges i särklass största blogg om Formel 1.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa