Prenumerera på Teknikens Värld

Ferrari stoppar nya Lancia Stratos

Ferrari har satt ner foten mot Pininfarina och vägrar tillåta designfirman bygga om Ferraris modeller F360 och F430 till att bli nya Lancia Stratos.

110713-ingen-stratos

110713-ingen-stratos

Den nya tolkningen av Lancia Stratos skulle ha börjat byggas av Pininfarina. För att göra detta behövde kunden lämna in en donationsbil, förslagsvis en Ferrari F430 eller F360. Efter det var tanken att Pininfarina mot rimlig peng skulle korta chassit och piffa till motor och kaross så att Ferrari-Lancian får 540 hästkrafter och Stratos-kostym.

Nu sätter Ferrari ner foten mot Pininfarina och vägrar låta designfirman bygga om deras gamla modeller. Sportbilstillverkaren har också uttryckligen förbjudit alla underleverantörer som vill fortsätta jobba ihop med Ferrari att bygga bilen.

Stratos kommer nu ligga i malpåse tills ett annat företag som inte är beroende av Ferrari väljer att bygga bilen. Samtal pågår nu för att få till just det, menar far och son Stoschek som står bakom projektet.

Läs mer om nya Lancia Stratos i länkarna här nedan!

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa