Prenumerera på Teknikens Värld

Fler bilder på nya Audi Q5

Förra veckan släppte Audi en bild på nya Q5. Nu kommer bilder som avslöjar lite mer om modellen som gör debut senare i veckan.

Audi Q5 2017 teaser grill

På torsdag, 29 september, avtäcks nya Audi Q5 under Parissalongen första dag. En teaserbild visades förra veckan och nu kommer ytterligare två. Allt för att hålla intresset för Audis suv igång.

Modellen debuterade 2008 och fick en ansiktslyftning 2012. Q5 känns kanske inte purfärsk i ett segment som fullkomligen exploderat de senaste åren. Ändå får man säga att Audi har gått relativt försiktigt fram, varför ändra ett beprövat och framgångsrikt koncept?
Helt i tidens anda har formen blivit mer skarp, med smalare strålkastare och en än mer markerad grill. Ingreppen kommer inte som någon chock, vi känner igen designen från Audi A4 som debuterade förra året.

audi-q5-2017-teaser-huv

Några tekniska detaljer får vi vänta med att få ta del av tills den 29 september klockan 13.45, då skynket dras av nya Q5 under Parissalongen. Det mesta pekar dock på att nya Q5 kommer bli snäppet större (men ändå lättare) än den utgående versionen för att ge utrymme för Q3 som i sin tur har Q2 under sig. Det är trångt i Audis suvflora numera.
Motormässigt kommer som brukligt en uppsjö varianter att välja på, allt från en snål ultra-version till en maffig RS-variant. Sist ut lär en laddhybrid bli som förmodligen kommer att stå hos handlarna under slutet av nästa år.

Audi Q5 2017 teaser

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa