Prenumerera på Teknikens Värld

Föräldrar går kurs i bilförlossning – första barnet fött

Kanske är det dags att införa ett nytt moment i våra biltester? Nu har nämligen kurser dragit igång i bilfödsel, efter att förlossningsavdelningen på Sollefteå sjukhus stängts – och i torsdags föddes det första barnet i en bil.

VOLVO V60. Stolarna har mer sidostöd än vanliga Volvo, men stommen är samma som V70.

För ett tag sedan stängde förlossningsavdelningen på Sollefteå sjukhus, och blivande föräldrar hänvisas nu istället till BB i Örnsköldsvik eller Sundsvall. I vissa fall rör det sig om resor på mer än 20 mil. Strax därefter startade därför studieförbundet ABF en kurs i att föda i bil. Kursen, som ges till blivande föräldrar, innehåller bland annat praktiska tips om hur man förlöser ett barn i framsätet på en bil.

Nu har det första barnet fötts sedan stängningen på Sollefteå sjukhus, rapporterar SVT Nyheter. Med två mil kvar till BB i Örnsköldsvik såg barnet under torsdagsmorgonen kupébelysningen i bilen för första gången. Några minuter senare kom ambulansen till platsen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa