Prenumerera på Teknikens Värld

Ford F-150 får dieselmotor – för första gången någonsin

USA:s mest populära bil Ford F-150 börjar säljas med dieselmotor från modellår 2018. För första gången sedan modellen lanserades.

Ford-F-150-2018

Pickupen Ford F-150 får en ansiktslyftning till modellår 2018, och i samband med det erbjuder Ford en ny treliters Powerstroke-diesel till sin bäst säljande och mest lönsamma produkt.

Det är den största förändringen av bilen sedan den fick en kaross helt i aluminium till 2015 års modell. Dieselmotorn ska förbättra modellens förbrukningssiffror, som fortfarande ligger långt över konkurrenternas dieselmotorer.

Ford F-150 har varit USA:s mest sålda bil 35 år i rad, och den mest sålda pickupen 40 år i rad följd av Chevrolet Silverado och Dodge Ram. Förra året såldes 820 799 exemplar i landet. Toyota Camry ligger på fjärde plats i försäljningslistan för 2016, och är den bäst säljande icke-pickupen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa