Prenumerera på Teknikens Värld

Ford stoppar europeisk coupé

När konceptbilen Evos presenterades för ett år sedan hoppades många att den skulle bli en ny Ford-coupé anpassad för den europeiska marknaden. Någon sådan kommer dock inte att byggas sedan USA-Ford har satt stopp för Europa-Fords planer.

ford-evos

Fords europeiska avdelning har sedan en tid tillbaka uppgetts arbeta på en helt ny coupé som ett alternativ till Mustang. Nu har Fords vd Alan Mulally satt ned foten och dragit ur proppen för projektet, rapporterar amerikanska Edmunds. Mulally sägs vara bekymrad över den europeiska ekonomin och tror inte att en sportig coupé kommer att vara lönsam i dessa svåra tider.

Ryktena om Fords eventuella coupémodell tog fart rejält när konceptbilen Evos presenterades på Frankfurtsalongen hösten 2011. Det hetaste tipset har varit att Ford ska lansera en Evos-liknande modell byggd på Mustang-plattformen och med V6-motor i stället för V8. Nu när projektet har lagts på is låter det i stället som att Ford-ingenjörerna har utgått från någon av Fords andra, mer internationellt anpassade, plattformar.

Fords europeiska coupétradition är lång och rik med Capri som den modell vi helst kommer ihåg. Senare efterträdare som Probe och Cougar glömmer vi däremot helst bort.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa