Prenumerera på Teknikens Värld

Ford-återförsäljaren har en udda stöldproblematik

En Ford-återförsäljare i USA har de senaste månaderna haft problemet med att en tjuv ”lånar” bilar från dem och sedan lämnar tillbaka dem efter ett par dagar. Den senaste stulna bilen, som stals i måndags, har de ännu inte fått tillbaka.

Ford Ka+ 2019 facelift (Active)

En Ford återförsäljare i staden Niagara Falls i den amerikanska delstaten New York blev i måndags bestulna på en begagnad Ford Taurus från 2013. Det märkliga i detta scenario var när de valde att vänta till lördag, alltså i går, med att anmäla bilen som stulen. Detta för att de tidigare har haft problem med stölder men då har tjuven eller tjuvarna lämnat tillbaka bilarna efter en dag eller två. Och försäljningschefen hos återförsäljaren har enligt polisen sagt att detta fenomen har pågått under de senaste månaderna.

Det senaste stöldbytet har ännu inte återfunnits och historien förtäljer inte om tjuven ”glömt av” att lämna tillbaka bilen eller huruvida de har med en ny tjuv att göra.

Återförsäljaren slog upp sina portar under 2015 och har på den korta perioden de varit verksamma blivit av med två bilar som inte återlämnats. Den första återfanns dock några dagar senare på en parkering utanför ett varuhus i staden.

Troligtvis lär de höja säkerheten kring bilhallen för att bli kvitt problemet.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa