Prenumerera på Teknikens Värld

Formel E tillbaka på Tempelhof

Den tyska deltävlingen i det elektriska motorsportsmästerskapet återvänder till det gamla flygfältet.

Formel E Berlin Tempelhof

Planerar du att se Växjösonen Felix Rosenqvist tampas i Formel E i år och har prickat in Berlin den 10 juni? Då är det värt att veta att tävlingen åter körs på flygfältet Tempelhof och inte på avspärrade gatorna kring Alexanderplatz som under förra säsongen.

Allt för stor påverkan för invånare och på trafik är anledningen till flytten. På Tempelhof, som byggdes under 1930-talet, har det inte landat eller lyft ett flygplan sedan 2008 och efter en folkomröstning 2014 beslöt berlininvånarna att flygfältet ska bestå och förbli en plats för picknick, drakflygning… och alltså även Formel E.

Denna Formel E-säsong är den tredje och i helgen körs den tredje deltävlingen av årets upplaga i Argentinas huvudstad Buenos Aires. Felix Rosenqvist kör för Mahindra Racing och ligger fyra i sammandraget efter att bland annat noterats för såväl snabbaste kvaltid (Marrakesh) som snabbast varvtid (Hong Kong).

Sammandrag från loppet från 2015 ser du i klippet nedan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa