Prenumerera på Teknikens Värld

Första bilderna på Rolls-Royce kommande suv

Rolls-Royce släpper de absolut första bilderna på sin kommande suv. Det vi ser på bilderna ser dock mest ut som en banracer.

Rolls-Royce suv mula

Efter en lång tid av spekulationer kom till slut ett officiellt uttalande från Rolls-Royce i mitten av februari. De ska bygga en suv.
Nu nästan tre veckor senare få vi ta del av de första bilderna på suven som i nuläget går under arbetsnamnet ”Project Cullinan”. Det vi ser på bilderna är dock inte den färdiga bilen utan en så kallad mula som fått en kortad kaross från en Phantom plus en rejäl spoiler på bakluckan.

Mulan är aningen högre än vanliga Phantom och enligt Rolls-Royce är denna tidiga prototyp till för att testa bilens nya hjulupphängning som enligt de själva kommer att erbjuda komfort som en ”flygande matta” vare sig det är på eller bredvid vägen. Samt för att sätta det nya fyrhjulsdriftssystemet på prov.
Enligt Rolls-Royce kommer de att påbörja tester på väg under nästa vecka som kommer att pågå under de kommande månaderna. När vi kan förvänta oss få se den färdiga produkten är i nuläget oklart.

Rolls-Royce suv mula Rolls-Royce suv mula

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa