Prenumerera på Teknikens Värld

Första bilderna: Rolls-Royce Corniche Coupé

Det är inte varje dag som en ny Rolls-Royce-modell är på gång. Nu är dock så fallet, här är första spionbilderna på helt nya Corniche Coupé.

rolls-royce-corniche-coupe-2
CarPix

Nya Rolls-Royce-modeller är inte vardagsmat direkt, sedan BMW tog över företaget 2003 har endast fyra nya modeller, i två olika modellserier (Phantom och Ghost) haft premiär. Det vi ser här är de första bilderna på nästa modell i Rolls-Royce sparsamma men exklusiva modellprogram – Corniche Coupé.

Corniche Coupé kommer att bygga på samma grundplattform som ”lilla” Rolls-Royce Ghost, med en förmodad motorbestyckning i en 6,6-liters V12-motor på hela 563 hästkrafter. Bilderna togs i trakterna av München, och noterbart är att det tillsammans med den BMW-typiska kamoufleringen också satts på ett par fejkade dörrhandtag på sidorna, för att få oss att tro att bilen kommer att få konventionella dörrar. Vi vet dock att den kommer att få samma typ av bakhängda dörrar som Phantom Drophead Coupé. (Och den kommer inte att få fyra dörrar.)

Ännu återstår dock en hel del utvecklingsarbete, ty även om dessa bilder visar kamouflerade bilar med samma form som den färdiga modellen, så kommer förmodligen inte premiären inför publik att hållas förrän på bilsalongen i Frankfurt i september nästa år.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa