Prenumerera på Teknikens Värld

Första självkörande Volvon överlämnad till familj från Göteborg

Den första bilen i Volvos Drive Me-projekt har överlämnats till en familj från Göteborg, som ska testa bilen under året.

Volvo-Drive-Me-Detriot
Foto: Faksimil, Volvo Cars

Familjen Hain från Göteborg blir de första privatpersonerna att testa Volvos självkörande bil. Hela familjen var under kvällen på plats på bilsalongen i Detroit, där bilen avtäcktes och Volvo Cars vd Håkan Samuelsson under högtidliga former överlämnade nyckeln.

Bilen, en XC90, ska testas av familjen under året. Bilarna i Drive Me-projektet kommer att köra helt autonomt i utvalda zoner i Göteborgsområdet.

Totalt 100 bilar ska testas av ”vanliga familjer” i staden, för att samla in verkliga bilisters synpunkter och erfarenheter av de självkörande bilarna i vardagstrafiken för att tekniken ska kunna finjusteras ytterligare. Projeket är tänkt att utökas till andra städer i framtiden.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa