Prenumerera på Teknikens Värld

Franska klassiker under klubban

Gillar du Citroën? Då är detta en auktion för dig. L’Aventure flyttar och 90 föremål, vara 65 fordon av de mest skilda karaktärer, söker nya ägare.

Citroën auktion

PSA-föreningen L’Aventure ska flytta och i samband med det hamnar 90 föremål, varav 65 fordon, från Citroën Heritage under auktionsklubban. Auktionsfirman Leclere räknar med priser på mellan ungefär 9 000 och 200 000 kronor för fordonen som börjar ropas ut den 10 december klockan 14.00 med visning den 9 december mellan klockan 9.30 och 17.00.

Det rör sig om såväl moderna bilar som klassiker men även förkrigsbilar och knepiga prototyper signerade Sbarro. Några av fordonen kan du se i galleriet nedan.

Förutom bilar finns även bland annat kläder, merchandise, skyltar, bildelar, cyklar och pressmaterial att ropa in.

L’Aventure bildades 2015 som en icke-kommersiell förening för att bevara, marknadsföra och utveckla PSA-koncernens märken. Nu flyttar man från sina lokaler i Aulnay-sous-Bois, norr om huvudstaden Paris.

Katalogen för auktionen kan du se i sin helhet här.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa