Prenumerera på Teknikens Värld

Fredrik Åhlin segrade i brittiska rallymästerskapet

Bara några veckor efter att det deklarerats att Fredrik Åhlin skulle köra Skoda Fabia RS 5 i brittiska rallymästerskapen (BRC) slog han till med seger.

Fredrik-Åhlin-segrade-i-brittiska-rallymästerskapet-brc
Foto: BRC

Det var i premiärtävlingen för året, Bordier Counties Rally, som Fredrik körde hem första segern tillsammans med sin nye co-driver, norrmannen Torstein Eriksen. Regnet öste ned från start till mål men det stoppade inte svensken från att ta kommandot tämligen omgående och köra hem en klar seger före britten Tom Cave i en Ford Fiesta RS.

Efter att ha legat i träda många år har BRC nu gjort en nysatsning och startfältet är imponerande stort. Tävlingarna är därmed en språngbräda ut till större äventyr i rallyvärlden. Förutom Fredrik är det en annan nordbo som insett detta, Oscar Solberg, från Norge, 16 år, som vann juniorklassen och slutade tia totalt. Och ja, pappa heter Henning Solberg och hans farbror heter Petter Solberg, före detta världsmästare i rally och rallycross.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa