Aston Martin inviger sin nya fabrik i Wales med däckskrik för 730 miljoner kronor.


Aston Martin expanderar och kommer nu att bygga en andra fabrik i St Athan som komplement till dagens i Gaydon. I ett led att inviga de nya lokalerna samlade man 28 bilar, med ett totalt värde av 65 miljoner pund (motsvarande över 730 miljoner kronor) från sin 104-åriga historia och spelade in filmen ovan.

Att bilarna inte kördes av vilka blåbär som helst kan man förstå av klippets mer fartfyllda scener. Bland förarna finns WEC-förarna Darren Turner och Nicki Thiim och bland bilarna finner vi A3, DBR1, One-77, en handfull versioner av Vantage samt supersportbilen Vulcan och till och med lilla Cygnet.

Aston Martin DBX

Kommande modellen DBX syns i klippet.

Av bilderna att döma lär det dock ta ett tag innan det blir tal om någon produktion i de nya lokalerna. De ekar tomma… Ja, förutom ett och annat däckskrik då. I två år letade man efter en ny lokal innan man fastnade för denna i Wales.

2020 ska produktionen var igång och då ska 750 personer ha fabriken som arbetsplats. Där ska man bygga märkets första crossover, modellen DBX, som även ska locka fler kvinnor till märket.

Visa kommentarer
NUVARANDE Full fart i Aston Martins nya fabrik
NÄSTA Nevs har hittat en ny samarbetspartner