Prenumerera på Teknikens Värld

Gasade i stället för att bromsa – landade i hustak

Det gäller att ha koll på vad som är bromspedal och vad som är gaspedal, annars kan det sluta hur som helst – som för denna Honda CR-V-förare som fastnade i ett hustak.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Taizhou, en stad i östra Kina, fångade en övervakningskamera, en så kallad CCTV (som för övrigt också passade nog betyder China Central Television, men det får vi berätta mer om någon annan gång), en Honda CR-V som tappade fotfästet och for av vägen – rakt in i ett hustak. Nu kan det låta märkligt men förklaringen är inte svårare än så att intilliggande hus ligger på en annan, lägre nivå än vägen.

Tydligen ska det ha gått till som så att föraren av Honda CR-V:n skulle bromsa för att undvika en kollision med ett annat fordon. I stället för att trycka med högerfoten på bromspedalen råkade han trycka ned gaspedalen. Bilen accelererade häftigt, som den supersportbil CR-V är, och föraren tappade kontrollen över den. Han verkade klara sig utan skador.

Vad gäller huset så var det nog ändå dags att byta ut taket, lika bra då att byta ut takstolar, ströläkt, bärläkt… ja, rubbet på en och samma gång.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa