Prenumerera på Teknikens Värld

Geely har shoppat färdigt

Efter köpet av 10 procent av tyska Daimler har nu Geelys grundare Li Shufu meddelat att de shoppat färdigt för tillfället.

Geely GC9

Förra veckan stod det klart att Geely köpt in sig i tyska Daimler. Li Shufu, Zhejiang Geely Holding Group Companys största ägare och vd, köpte 9,69 procent av den tyska gigantens aktier på den öppna marknaden för drygt 73 miljarder kronor.

Detta köp var det senaste i raden som Geely stått för. Sedan köpet av Volvo 2010 har de köpt in sig till att bli storägare i lastbilstillverkaren AB Volvo, de har köpt majoriteten av Lotus och en stor del av Proton för att nämna några.

Men nu har Shufu meddelat att det är färdigshoppat för stunden. Till tidningen Bild Am Sonntag sade han att fokus nu läggs på att utveckla de existerande innehaven.

– För närvarande har vi inga planer på ytterligare förvärv. Vi kommer nu att koncentrera oss på att utveckla existerande innehav. Det finns många idéer och mycket att göra, sade han till Bild Am Sonntag.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa