Prenumerera på Teknikens Värld

Glickenhaus SCG 003 Stradale

Scuderia Cameron Glickenhaus visar upp nya skapelsen SCG 003 Stradale, en supersportbil med kraftfull drivlina från Honda.

Glickenhaus SCG 003 Stradale

Jim Glickenhaus drar täcket av den nyutvecklade supersportbilen SCG 003 Stradale och tävlingsbilen SCG 003 Competizione. Som sig bör hos en supersportbil har den ganska extrem formgivning och Glickenhaus har tagit inspiration från LMP1/LMP2-bilar, slutprodukten liknar något av en hybrid mellan de nyss nämnda samt Ferrari Enzo och Lamborghini Veneno.

Drivlinan leveras av Honda och är en 3,5-liters V6 med dubbelturbo som levererar 530 hästkrafter och 700 newtonmeter, kraft som skickas från den mittmonterade motorn via en sekventiell växellåda till bakhjulen. SCG 003 väger in på 1 350 kg, rullar på 18-tumsfälgar och karossen är till större delen tillverkad i kolfiber.
Enligt Glickenhaus ska de även tävla i årets Nürburgrings 24-timmars med raceversionen SCG 003 Competizione.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa