Prenumerera på Teknikens Värld

God jul önskar vi er alla!

Vi på Teknikens Världs redaktion önskar er alla en riktigt härlig och god jul. Vi hoppas att ni får en skön helg med vänner, familj, god mat och allt annat som hör julen till.

God jul 2017

Och på sedvanligt vis har vi sett till att tomten tar sig fram under julafton med hjälp av fyra hjul i stället för medar. I år har vi gett honom bilarnas bil, nämligen Volkswagen Typ 1, eller ”Bubblan” som den kom att heta i folkmun här i Sverige. Typ 1, som skapades framför allt av Ferdinand Porsche, tog form redan under 1930-talets första hälft men det var inte förrän efter andra världskriget som det handlade om större volymer. Resten är historia.

Volkswagen Typ 1 tillverkades i mer än 21,5 miljoner exemplar till och med 2003. Den var länge Volkswagens mest sålda modell, men sommaren 2002 passerades den av Golf. Typ 1 byggdes inte bara på flertalet platser i Tyskland utan även i andra länder i Europa samt i Sydamerika, Asien, Afrika och Australien.

God jul!

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa