Prenumerera på Teknikens Värld

Halv Volvo V70 är dubbelt så kul

En Volvo V70 generation två är kanske inte världens roligaste bil (även om V70 R inte är fy skam). Men som halv aspirerar den på titeln.

Grabbarna i Daily Transmission fick den knäppa idén att kapa en Volvo V70N, den generation som fanns mellan 2000 och 2007. Med en kapmaskin gjorde de sig av med bakpartiet och behöll allt från B-stolparna och fram. Bränsletanken, batteriet och lite annat smått och gott fick dock hänga med från bakdelen.

En rörramskonstruktion svetsades fast där baksätespassagerarna normalt har sina fötter. På denna konstruktions fästes industrihjul av tålig sort.

Resultatet, Volvo V70 ”halvkombi”, var över förväntan hos vissa i teamet. Bilen blev den ultimata donut-bilen, likaså den ultimata åksjukemaskinen. Bilen skulle lika gärna kunna extraknäcka som G-kraftmaskin hos NASA.

Är du inte intresserad av att se bygget spolar du fram till minut 6,15 i filmen. Nedan kan du se hela serien, fyra avsnitt.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa