Prenumerera på Teknikens Värld

Honda Civic till STCC 2017

Regerande Clio Cup-mästaren Marcus Annervi kommer att köra en Honda Civic i STCC 2017.

Marcus Annervi

– Vi har jobbat för det här ända sedan i somras och nu när det är klart känns det givetvis hur bra som helst, säger Annervi.

Annervi kommer att köra för egna teamet Rent A Wreck Racing och hyr Hondan från Sportpromotion, ett företag som äger rättigheterna till det nya STCC-reglementet TCR i Skandinavien.

– Jag har tre kompletta Honda Civic TCR och minst två kommer att tävla i STCC 2017. Det är inte omöjligt att den tredje går samma väg, säger Petersson.

Hondan blir den sjätte hittills bekräftade bilen till STCC 2017 jämsides PWR Racings tre Seat, Lestrup Racing Teams Volkswagen och LMS Racings Audi.

– Det ska bli spännande och inspirerande. Vi har en ödmjuk inställning till uppgiften, men självklart ska vi försöka vara med så högt upp som möjligt. Vi har en konkurrenskraftig bil. Honda har vunnit mycket med sin Civic TCR så varför skulle inte vi också kunna göra det? säger Annervi.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa