Prenumerera på Teknikens Värld

Hundägare får parkera på familjeparkering

Vid en mataffär i Skellefteå får bilägare med hund i bilen parkera på familjeparkeringen. Det är nämligen den enda platsen med skugga.

hund familjeparkering

För ett år sedan byggdes parkeringen om utanför mataffären Coop Forum i Skellefteå. Samtidigt med att samtliga parkeringsplatser närmast affären blev så kallade familjeplatser uppstod ett problem för alla hundägare – all skugga som fanns på hela parkeringen upptogs nu av barnfamiljer.

Många hundägare blev upprörda då de inte längre hade någonstans att parkera när de var tvungna att ta med sig hunden till affären.

– Vi hade inte en tanke på att hundägarna brukade stå precis där, men det är klart att de vill stå i skuggan. Så nu har vi bestämt att även hundägare får stå där. Det är många som tittar snett på folk som ställer sig på familjeparkeringen, men det är fritt fram för hundägare. Jag kommer att försvara dem, säger Susanne Rindelöv till SVT.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa