Prenumerera på Teknikens Värld

Hyundai ökar produktionen av elbilen Ioniq

På grund av stor efterfrågan tvingas Hyundai nu öka produktionstakten av elbilen Ioniq kraftigt.

Hyundai Ioniq Electric

Det må vara ett av de bästa problemen en biltillverkare kan ha, men det är ändå ett problem. Efterfrågan på den helt eldrivna versionen av Hyundai Ioniq överstiger produktionstakten med råge, bilen som vann Teknikens Världs Stora Bilpris 2017. På hemmamarknaden i Sydkorea är det den bäst säljande elbilen och väntetiden för kunder är nu upp till 4-5 månader. Det påverkar så klart även tillgången på marknaden här hemma och Hyundai meddelar nu att de inom kort ska lösa problemet.

Väntetid på 4-5 månader är dock ingenting jämfört med hur länge kunder får vänta på Teslas nya Model 3 där väntetiden uppskattas vara drygt två år.
Hyundai ska öka produktionstakten med femtio procent, från 1 200 till 1 800 bilar i månaden. Hälften av dessa kommer vara öronmärkta för hemmamarknaden och enligt Hyundai kommer det dröja till tidigast i juli innan den ökade produktionstakten märks av. Något som betyder att vi troligen får vänta lite längre än så innan det extra tillskottet av bilar märks av här hemma.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa