Prenumerera på Teknikens Värld

Hyundai Santa Cruz klar för produktion

Hyundais läckra pickup Santa Cruz Crossover Truck som visades som koncept för två och ett halvt år sedan har av företagsledningen getts klartecken för produktion.

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept

Hyundais monter på bilsalongen i Detroit i januari 2015 rönte stor uppmärksamhet. Anledningen var Santa Cruz Crossover Truck – en tuff pickup i konceptformat. Ett par månader efter salongen började det pratas om att pickupen kan vara aktuell för produktion och ytterligare två månader senare var beskedet att produktion är nära. Därefter har det varit mer eller mindre tyst i detta ämne.

Men nu kommer äntligen ett besked. Santa Cruz Crossover Truck är nämligen klar för produktion, sett ur ett godkännandeperspektiv. Den som levererar beskedet att företagsledningen har gett modellen grönt ljus är Hyundai America-chefen Michael J. O’Brien som har pratat med nyhetsbyrån Reuters.

Vad han inte levererade var en tidsram för när modellen kan tänkas komma ut på marknaden – den amerikanska. Om Hyundai Santa Cruz Crossover Truck är aktuell i Europa återstår att se.

Vad som också återstår att se är hur produktionsversionen ser ut. Vi hoppas att Hyundai inte avviker allt för mycket från konceptbilens hyllade former.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa