Prenumerera på Teknikens Värld

Inga lithium-ion-batterier i nästa generation Prius

Både GM och Toyota har planerat lithium-ion-batterier i sina kommande hybridmodeller. Nu säger rapporter att Toyota skjuter upp introduktionen av denna batterityp. Det betyder att nästa generation Prius kommer behålla dagens nickel-metall-batterier.

070601_toyota_lithium_ion

070601_toyota_lithium_ion

Lithium-ion-batterier har mycket bättre kapacitet än motsvarande med nickel-metall. Därför planerar flera av de stora biltillverkarna att använda sig av det förstnämnda i sina kommande generationer el-hybridbilar. Redan nu används denna typ av batterier av mindre oberoende bilmärken med varierande resultat.
Nu säger rapporter att Toyota inte kommer att introducera lithium-ion-batterier i nästa generation Prius. De anser att utvecklingen av dessa batterier inte är helt färdig, vilket gör att de inte kan garantera full säkerhet. Det skulle vara en ekonomisk risk för Toyota att chansa med lithium-ion.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler