Prenumerera på Teknikens Värld

Ingick leasingavtal för 10 miljoner – används knappt

Poliskåren i Los Angeles ingick ett leasingavtal med BMW där de skulle förses med 100 bilar av modellen i3 om året i tre år. Nu visar en granskning av CBS att dessa knappt används sällan och av icke arbetsrelaterade syften.

BMW i3s provkörning

När polisen i Los Angeles, USA, valde att förse kåren med ett miljövänligare transportalternativ var det BMW som vann upphandlingen under 2016. Polisen skulle förses med 100 i3 om året i tre års tid till en kostnad på 10,3 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 83,5 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Syftet med elbilarna var inte att de skulle användas som vanliga utryckningsfordon utan enbart för administrativa polisiära ändamål. Nu visar en granskning från CBS att så inte är fallet. Med hjälp av dolda kameror visar undersökningen att bilarna bland annat används för att köpa hämtmat eller andra privata ärenden som att åka till en nagelsalong.

Dessutom så visar CBS att väldigt många av bilarna inte har använts så flitigt och flera av dem har väldigt få mil på mätaren.

Se nyhetsinslaget i videon nedan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa