Prenumerera på Teknikens Värld

Jaguar J-Pace ska utmana Porsche Cayenne

Det gamla brittiska sport- och lyxbilsmärket forsätter att expandera… på höjden. En fjärde suvmodell är på gång och ska utmana Porsche Cayenne.

Jaguar F-Pace 20d AWD

Tycker du att Land- och Range Rovers modellutbud av högbyggen är svåröverskådligt? Nu följer koncernkollegan Jaguar upp med en fjärde suv på paletten: J-Pace.

Enligt Autocar är modellen under utveckling och kommer att stå klar 2021. Modellen är en direkt utmanare till Porsche Cayenne och beräknas få en prislapp på över 80 000 pund (cirka 945 000 kronor) i hemlandet där Cayenne kostar mellan 56 000 och 99 000 pund (cirka 662 000 till 1 170 000 kronor).

Bilen kommer att baseras på Range Rover-teknik och ha en ny form men som även ska vara tydligt besläktad med Jaguars välkända signerad Ian Callum.

J-Pace kommer att bygga på koncernens aluminiumstruktur men kommer att vara längre, bredare och rymligare baktill än dagens suvar från märket.

Det är framför allt i Kina som Jaguar hoppas att J-Pace ska sälja bra, enligt Autocar, som även spår att två tredjedelar av alla Jaguarer som säljs vid början av nästa årtionde kommer att vara just suvar.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa