Prenumerera på Teknikens Värld

Jaguar XFR-S smygvisas

XFR-S blir den snabbaste sedanen någonsin från Jaguar. Bilen har premiär nästa vecka men redan nu visar Jaguar upp toppversionen av XF.

Jaguar XFR-S
Jaguar

Jaguar XFR-S

Nästa vecka har Jaguars snabbaste och mest kraftfulla sedan någonsin premiär på bilsalongen i Los Angeles. Jaguar XFR-S blir den andra modellen i R-S-serien efter XKR-S.

Med en kompressormatad V8 på, eller drygt, 550 hästkrafter lär noll till hundra gå på lite över fyra sekunder. Det är snabbare än närmaste konkurrenterna BMW M5 och Mercedes E 63 AMG. I den pianosvarta grillen finns den uppdaterade R-S-logotypen med en rund cirkel tillskillnad från den tidigare rombformen. Om man jämför frontspoilern med XFR:s ditos är luftintaget i kolfiber. Tillskillnad från XFR har även luftintaget roterats 180 grader och bidrar till en betydligt mer kraftfull design. 

Än så länge är det här den enda officiella bilden från Jaguar. Under onsdagen den 28 november får vi reda på mer då bilen premiärvisas.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa