Prenumerera på Teknikens Värld

Japansk effektivitet slår till igen

Behöver en högt uppsatt statsman fri lejd under sin biltur brukar vägar spärras av och trafiken urartar i kaos. Men inte i Japan.

The Japanese Prime Minister’s Motorcade merges into traffic

Japanernas tillvägagångssätt må se egendomligt ut, men effektivt ser det onekligen ut att vara då trafiken på motorvägen aldrig stoppas upp utan flyter på igen så fort premiärministern och hans följe har passerat. För japanerna är det förmodligen inte något konstigt att se, men för oss nordbor (och i andra delar av världen förmodar vi) ser det komiskt ut med tre välklädda herrar som hänger långt ut genom rutorna, blåsandes i visselpipor och viftandes med vitklädda högerhänder.

Lägg märke till bilarna som premiärministerföljet använder sig av. En Lexus LS 600h, som vi är bekanta med, men också en Toyota Century (andra generationen som kom 1997 och tillverkas än i dag) samt två Toyota Celsior (i princip identisk med Lexus LS generation tre).

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa