Prenumerera på Teknikens Värld

Japanska elbilen Aspark Owl gör 0-100 km/h på två sekunder

Nu ger sig japanerna in i leken av elektriska supersportbilar genom det okända företaget Aspark. Owl heter deras modell som står utställd i Frankfurt.

Aspark Owl

Japanska Aspark började utveckla sina elektriska supersportbil under 2014 och nu är den så långt kommen att modellen, som heter Owl, har världspremiär på bilsalongen i Frankfurt. Dock är de tekniska specifikationerna få.

Aspark Owl

Bland de få detaljerna som den japanska firman bjuder på hittar vi att kolfiberkarossen vilar på ett rörramschassi som i sin tur vilar på hjul med magnesiumfälgar. Drivlinan är elektrisk, men vi vet inte hur den är konstruerad. Däremot vet vi att den utvecklar 1 000 hästkrafter vilket ska räcka till att 0-100 km/h går på hypersnabba 2,000 sekunder. Jo, Aspark redovisar siffran med denna höga noggrannhet på en tusendels sekund.

Aspark Owl

Om accelerationssiffran är tagen ur luften eller verklig, det återstår att se – om nu den japanska ”ugglan” blir verklighet. Många är skeptiska till att den blir det.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa