Prenumerera på Teknikens Värld

Joel Eriksson kör Formel E

Formel 3, DTM och nu Formel E. Joel Eriksson är aktuell för ett test med vinnarstallet DS Virgin Racing.

DS Virgin Racing Formel E
DS Virgin Racing

19-åriga Joel Eriksson från skånska Tomelilla har medvind i seglen. 2017 slutade han tvåa Formel 3-EM och i år har han en fabriksstyrning hos BMW i det tyska mästerskapet DTM. Nu är han dessutom aktuell för ett test i det stekheta mästerskapet för elektriska formelbilar – Formel E.

Bilen han kommer att köra är en DS Virgin Racings DSV-03 (se bild ovan), samma bil som Sam Bird vann premiärloppet med i Hong Kong i december förra året.

– Formel E är definitivt ett av de mest intressanta mästerskapen i världen just nu och jag ser fram emot chansen att få prova på det. Förarna i mästerskapet håller extremt hög klass, så det är roligt att ha blivit tillfrågad av ett toppteam som DS Virgin Racing. Det ska verkligen bli roligt och antagligen väldigt olikt det mesta jag provat på hittills i min karriär, säger Joel Eriksson.

Testet äger rum i anslutning till seriens nästa deltävling i Marocko den 13 januari.

Formel E är högaktuellt ur svensk synvinkel. Felix Rosenqvist kör nu sin andra säsong i serien för Mahindra Racing och vann den andra deltävlingen i år som också kördes i Hong Kong. Med på tåget i år är även rallyikonen  Stig Blomqvist son Tom. Dessutom tillhör Volvo de biltillverkare som uttryckt intresse för att ställa upp i serien.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa