Prenumerera på Teknikens Värld

Joel Eriksson till DTM

Det verkar som om skåningen Joel Eriksson lämnar den öppna racingkarriären och börjar köra med tak över huvudet. Mycket talar för att han återfinns i DTM 2018 – med BMW!

BMW i DTM

Joel Eriksson blev bästa rookie i Formel 3 2016 och plockades redan då upp av BMW för att ingå i deras juniorsatsning.
Sedan dess har han ofta kört runt gäster åt BMW på de olika DTM-racen, i vad som brukar kallas racing-taxis. Och tydligen imponerade han när han nyligen testade en BMW DTM-racer på Lausitzring.

Det sägs att Joel Eriksson är högt aktad i BMW-kretsar och kan komma att ta över antingen Tom Blomqvists eller Maxine Martins sits i DTM nästa säsong.
Blomqvist och Martin skulle i så fall lotsas över till sportvagnsracing för BMW och Blomqvist har även Formel E på programmet.

Joel Eriksson har kämpat för att få en plats i GP2 men det förefaller vara för mycket pengar som ska fram. I DTM har alla förare mer eller mindre betalt.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa