Prenumerera på Teknikens Värld

Joel Eriksson tog silver i Formel 3-EM

Efter en stark säsongsavslutning bärgade Joel Eriksson silverplatsen i Formel 3-EM. Vid de avslutande heaten, på Hockenheim, tog han säsongen sjunde seger.

Joel Eriksson F3 silver

Stärkt av sin dubbelseger från österrikiska Red Bull Ring hade Joel Eriksson fortsatt hög fart när finalhelgen avgjordes. Han vann det första heatet före Lando Norris som därmed säkrade EM-guldet i sin första säsong.

I andra heatet blev Joel femma och striden om den totala andraplatsen stod därmed mellan honom och Maximilian Günther. Om Günter vann det sista heatet var svensken tvungen att bli trea för att ta andraplatsen i mästerskapet. Tysken gjorde vad han kunde och vann heatet men Joel Eriksson körde in på andraplats och det räckte till silver.

Det har varit en bra säsong sa Joel Eriksson efter helgen. Målet var att vinna titeln men det misslyckades på grund av kvalproblem under mitten av säsongen. Men tvåa är inte fy skam, fortsatte Eriksson som nu avslutar säsongen i Formel 3 med att köra Macaus Grand Prix, den stora världsfinalen, 16-19 november.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa