Prenumerera på Teknikens Värld

Joel Eriksson vinner igen i F3-EM

Joel Eriksson är tillbaka i vinnarcirkeln i Formel 3-EM. I helgens deltävling på Red Bull Ring blev det två segrar och en andraplats.

joel_eriksson_red_bull_ring_österrike_2017
Mattias Persson/Motorsport Publications

Joel Eriksson har haft det tungt på senare tid när teamet inte fått till inställningarna inför kvalen. Nu i helgen gick det bättre och skåningen var direkt med i matchen.

I lördagens heat var Joel tvåa efter Callum Illot men satte sedan snabbaste kvaltid på eftermiddagen för heat två och tre på söndagen.

En placering han aldrig släppte ifrån sig även om EM-ledande Lando Norris skuggade hela tiden i båda heaten. I det andra och sista heatet förivrade sig dock Norris och körde in i Joel Eriksson vilket resulterade i att delar av hans framvinge slets bort.

Norris tappade fart och blev upphunnen av estländaren Ralf Aron som dock bromsade på sig och tog med sig Norris av banan.

Den senare får nu vänta till sista deltävlingen på Hockenheim i mitten av oktober för att titulera sig mästare men det är i stort sett klart.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa