Prenumerera på Teknikens Värld

Johan Kristoffersson diskad från STCC i Karlskoga

Seat-föraren Johan Kristoffersson har blivit diskvalificerad från STCC-tävlingarna på Karlskoga-banan och tappar ned till femte plats i mästerskapet.

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC

Det var vid en teknisk undersökning efter tävlingen som det upptäcktes att plomberingarna av dämparna på hans Seat León STCC var brutna.

– Vår tekniker kollade dämparna på ett antal bilar efter tävlingarna. Plomberingarna på Kristofferssons bil var brutna och dämparna skickades till Solution-F för vidare analys, säger Johnny Haraldsson, tävlingsledare STCC AB, till TouringCarTimes.com.

Kristofferson kvalade i pole position på Karlskoga, bröt första tävlingen när ett hjul ramlade av och slutade åtta efter en punktering i slutet av andra tävlingen.

Hans poäng från Q1-kvalpasset är dock ej bortplockade, trots att han blev diskvalificerad från Q2-passet som börjar bara fem minuter efter.

– Det skulle inte vara juridiskt hållbart att diskvalificera honom från Q1. Trots att det kanske inte är sannolikt att teamet skulle hinna byta dämparna mellan passen är det inte omöjligt, säger Haraldsson.

Resultatet av den tekniska analysen av Kristofferssons dämpare hos Solution-F hittade ingen åverkan enligt STCC AB.

– Den report jag har tagit del av från Solution-F visar att allting som är i dämparna är enligt specifikationen när de levererades. Dock står det uttryckligen i reglementet att plomberingarna inte får brytas, därav att han har diskvalificerats, säger Haraldsson.

Diskningen flyttar ned honom till en delad femteplats i mästerskapet med teamkompis Daniel Haglöf.

Seat Dealer Team PWR Racing har kontaktats för en kommentar på ärendet, mer kommer inom kort.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa