Prenumerera på Teknikens Värld

Johan Kristoffersson mot VM-guld i rallycross

Arvikasonen Johan Kristoffersson, VW, står bara några trappsteg från att bli världsmästare i rallycross. I helgen vann han sin tredje raka seger i Kanada.

johan kristoffersson rallycross belgien 2017
Johan Kristoffersson via Twitter

Johan Kristoffersson är i sitt livs form och utklassade motståndet vid VM-deltävlingen i Kanada. Full poängpott i kvalet och finalvinst ger honom en trygg ledning i VM till teamkamraten Petter Solberg i PSRX Sweden och det ska väl mycket till innan gutten sätter käppar i hjulet för ett guld.

Kristoffersson dominerade helgen, full poängskörd och inget verkar kunna stoppa honom. Petter Solberg tvåa i mål i A-finalen där tyvärr Timmy Hansen, Peugeot, tvingades bryta med mekaniska problem.

Sak samma för Mattias Ekström, Audi, som efter en stark säsongsledning halkat efter. Han fick nu kopplingsproblem i semifinalen och klarade inte finalplats.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa