Prenumerera på Teknikens Värld

Johan Kristoffersson till ledning i rallycross-VM

Det blev ingen svensk seger i helgens rallycross-VM, det såg norrmannen Petter Solberg till, men Johan Kristoffersson tog hand om VM-ledningen.

Rallycross-VM

Rallycross-VM kördes, för sista gången, på anrika Lydden Hill-banan i England och den tog Petter Solberg, Volkswagen, hand om före sin teamkamrat Johan Kristofferson. Det var norrmannens första VM-seger på 400 dagar.
Johan Kristoffersson tog andraplatsen i detta race som slet oerhört på däcken vilket både Mattias Ekström, Audi (femma), och Timmy Hansen, Peugeot (sexa), fick erfara.
I och med VM-statusen i rallycross har det inte oväntat blivit de team som har fabriksstöttning som är framgångsrikast. Som Audi, Ford och Peugeot.
Johan Kristoffersson leder nu VM, fyra poäng före Mattias Ekström och sju före Petter Solberg. Nästa deltävling körs i norska helvetet Hell om två veckor.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa