Prenumerera på Teknikens Värld

Kia Stinger blir brutal

Till årets SEMA-show i Las Vegas har koreanska Kia kokat ihop något alldeles speciellt tillsammans med amerikanska bilbyggarna på West Coast Customs.

Kia Stinger SEMA 2017

Stinger, Kias nya prestandabil, är kanske inte brutal men i alla fall rejält sportig, framför allt när det sitter en 370-hästars V6:a under huven. Brutal blir den däremot när den visas upp på SEMA-bilshowen i Las Vegas i slutet av oktober, bara dagar före den svenska premiären (för standardversionerna).

Kia har släppt en första bild som visar Stinger i ombyggt utförande. Bakom bygget står West Coast Customs, en av de mer namnkunniga bilbyggarfirmorna från USA. Att döma av bilden ser det inte ut som att det har sparats på krutet. Skärmbreddarna är inte att leka med, däcken ser ju ut att ligga säkert en decimeter längre ut än normalt. Vi ser också ett kraftigt diffusorpaket i kolfiber med fyra rombformade ändrör samt ett centralt positionerat ”dimljus”.

Kia Stinger SEMA 2017

Mer än så här får vi inte se i dag, men Kia berättar att bilen även bjuder på sänkt fjädring, blanksvart grill, 21-tumshjul och diverse förändringar interiört. Vågar vi hoppas på en V8 under huven?

Den 31 oktober får vi se resten av bilen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa