Prenumerera på Teknikens Värld

Kimi Räikkönen kopplar av på finskt vis i reklamfilm

Kimi Räikkönen i jordnära reklamfilm långt från lyxen i Formel 1-världen. Bastu, isbad, hundspann och…

Den finländske Formel 1-föraren Kimi Räikkönen kallas ibland för Iceman och nog finns det en hel del is, snö och kyla i den nya reklamfilmen han har huvudrollen i. Men även en dryck som i alla fall i svenska ögon inte andas så mycket lyx och flärd som vi kanske annars förknippar med Formel 1 – motorsportens finrum.

I filmens början omringas en obekväm Kimi av journalister för att sedan dra sig tillbaka till skogarna i sitt hemland och njuter då av såväl hundspann som is- och bastubad men även en klunk Hartwall Original Long Drink – en finsk klassiker från 1962 som du kanske själv har kommit i kontakt med under någon Finlands- eller Ålandskryssning.

Den blå burken är faktiskt inte bara en finsk angelägenhet utan säljs i dag i så fjärran länder som Japan, Israel och Ghana.

Vill du se Kimi i aktion bakom ratten så är sista chansen för året nästa helg (24-26 november) då säsongsavslutningen i Formel 1 körs i Abu Dhabi. Annars har du även  hela nästa säsong på dig då han har förlängt kontraktet med Ferrari.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa