Prenumerera på Teknikens Värld

Kineser fälls för BMW-kopiering

Kinesiska modeföretag får betala 3,9 miljoner kronor i skadestånd efter att ha kopierat BMW:s logotyp.

bmw-logo

Två kinesiska företag har i Shanghai dömts att betala tre miljoner yan, omkring 3,9 miljoner kronor, i skadestånd till BMW efter att ha kopierat deras logotyp, enligt Shanghai Daily.

Tidigare Kina-kopior

CEO

BYDBYD logotyp

Deguo Baoma Group, på engelska ”German BMW Group”, bildades 2008 och använde en logotyp lik BMW:s men med bokstäverna BMN. Loggan kom senare att bli än mer lik originalet och användes på väskor, kläder och skor av märket Chuangjia.

Det är inte första gången BMW kopieras i Kina – såväl bilmodeller som logotyp har fallit offer för företeelsen tidigare. CEO lånade oblygt former från första generationen BMW X5 och BYD måste verkligen ha gillat BMW:s logotyp när de skapade en egen.

Teknikens Värld har förgäves försökt hitta logotypen som nu har fällts. I stället hittade vi en bild på något som heter MBWL, med en logotyp som… vi tycker oss ha sett förut.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa