Prenumerera på Teknikens Värld

Kinesiska Trumpchi byter namn inför USA-lansering

En USA-lansering är i startgroparna för det kinesiska märket, men namnet Trumpchi ska först ersättas.

Kina Trumpchi

Att kinesiska biltillverkare nu siktar in sig på nya marknader är ett faktum. Byton, Lynk &Co och Nio hör till några av dem och dessa har vi skrivit om här på teknikensvarld.se.

Ibland kan det dock bli komplicerat, inte bara för att kinesiska tillverkare ofta inspireras lite väl mycket av västerländska bilmodeller. Ibland faller det på en så enkel sak som språket.

Koncernen GAC planerar att slå sig in på den amerikanska marknaden men överväger då, av förklarliga skäl, att byta namn på sitt bilmärke Trumpchi. Namnet betyder”legend” men för kanske tankarna för de flesta i väst till USA:s sittande president Donald Trump.

Modellen GA4 hade premiär under bilsalongen i Detroit.

Modellen GA4 hade premiär under bilsalongen i Detroit.

Något nytt namn är inte fastställt än och på Detroitsalongen finns de representerad som GAC (Guangzhou Automobile Group Co).

Märket Trumpchi grundades 2010 och första modellen var GA5 baserad på Alfa Romeo 166. I dag är man etablerade i 13 länder.

Under bilsalongen i Detroit lyfte man fram den nya sedanen GA4 – se bilden ovan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa