Prenumerera på Teknikens Värld

Klassiska Bilar – ny njutbar tidning från Teknikens Värld

Nya tidningen Klassiska Bilar är en helt ny tidning som blandar Teknikens Världs stora bilkunnande med starka känslor för klassiska bilar från 50-, 60- och 70-talet. Ibland även något nyare bilar.

100831-klassiska bilar

100831-klassiska bilar

I Klassiska Bilar kör vi verkligen drömbilarna från förr på riktigt! Läsaren får både detaljerad historik och körupplevelse i reportage och provkörningar. Dessutom med vackra bilder av Sveriges bästa bilfotografer!
– Som Sveriges ledande biltidning sedan 1948 är det ett naturligt steg att vi på Teknikens Värld nu både kör klassikerna från förr och gräver i vårt gedigna arkiv. Detta tillsammans med att vi verkligen kör bilarna gör Sveriges absolut mest genuina entusiastbiltidning, säger chefredaktör Daniel Frodin.
 
I varje nummer av Klassiska Bilar har vi en “modern klassiker”, i första numret Porsche Boxster Spyder. I framtiden kan bilarna heta Mercedes SLS eller Fiat 500. Den moderna klassikern är alltid en bil som vi förväntar oss ska bli ett eftertraktat samlarobjekt och något att drömma om för de flesta av oss.
 
Vår målgrupp är bilintresserade i alla åldrar som ser bilen som något mer än ett färdmedel, en hobby eller rentav en livsstil. Allt från 40-talister som nu vill skaffa sig sin drömbil eller återuppleva sin ungdoms bildrömmar, till 70- och 80-talister som fått upp ögonen för hur kul det är att ha en hobbybil. Egentligen får läsarna vara precis hur unga eller gamla de vill, så länge de tycker om bilar från förr…
 
I första numret provkör vi bland annat Volvo 1800 S Cabriolet (1969), Saab 93 (1957) och Jaguar XK140 (1955), och chefredaktör Daniel Frodin gör en resa längs Sveriges roligaste väg i Dalsland.
 
Klassiska Bilar kostar 69 kronor i Sverige. För att köpa tidningen besök din butik eller klicka här.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler