Prenumerera på Teknikens Värld

KMS och Volkswagen tillbaka i STCC

2012 vann Kristoffersson Motorsport STCC i en Volkswagen Scirocco med Johan Kristoffersson som förare. Nu är de tillbaka i mästerskapet, med en Golf GTI TCR.

Volkswagen Golf GTI TCR

Efter 2012 har det handlat om andra former av motorsport för KMS, främst då rallycross som en av två partners tillsammans med Volkswagen i VM.
Nu driver Petter Solberg VW:s fabrikssatsning i VM med Johan Kristoffersson som den andre föraren.
Men J.K vill tävla mer och kommer att ställa upp i fyra av sju STCC-tävlingar i en helt ny Golf GTI TCR.
Han får sällskap i detta med Fredrik Blomstedt som är debutant i STCC men har flera internationella racingsegrar att falla tillbaka på.

Detta innebär att Volkswagen-gruppen totalt dominerar STCC. I startfältet återfinns (minst) tre Seat Leon, tre VW Golf och två Audi S3. Och ska man tro ryktena kommer det fler bilar från det hållet.

Enda ”utbrytaren” är Honda Civic som än så länge har två bilar i startfältet, dock ingen med stöttning av Honda.
Tio bilar/förare alltså klara för start i STCC 2017 och det är kul. Det kommer fler. Domedagsprofeterna, inklusive mig själv, sträcker ut handen och önskar lycka till. Det är starkt jobbat.

Volkswagen Golf GTI TCR bak

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa