Prenumerera på Teknikens Värld

Koenigsegg One:1 – extremt engångsbygge

Kommer du ihåg den mystiska Koenigsegg Agera som dök upp på bild i slutet av förra månaden? Nu finns det fler, bättre bilder på den och ett namn. Koenigsegg One:1 – ett engångsbygge med 1 400 hk.

Koenigsegg One:1

Koenigsegg One:1

Den dåliga bild på en svart Koenigsegg som poppade upp för snart en månad sedan har nu följts upp i form av fler och bättre bilder. Bilen vi tittar på här i dag är en ombyggd Agera som enligt dokumenten har fått namnet One:1 vilket tyder på att den är ett engångsbygge.

Vem som har beställt den vet vi inte, inte mer än att det ska vara en förmögen kines som via återförsäljaren FFF i Shanghai har gjort beställningen. Dock ska vi ta i beaktning att Koenigsegg själva inte har lämnat någon som helst information om bilen.

Det är en hel del detaljer som skiljer One:1 från vanliga Agera och Agera R. Framtill sitter en enorm splitter i kolfiber och på taket ett luftscoop i samma material. Baktill har diffusorn byggts om rejält och det normalt fyrkantiga ändrör som sticker ut i mitten har ersatts av två runda doningar. Dessutom är vingen en helt egen historia av modell gigantisk och med helt andra fästpunkter som går i ett med taket.
På en av bilderna, den framifrån, får vi även se kolfiberdetaljerna lackerade i ett schackrutigt mönster.

Under huven är det som vanligt femliters-V8:an med dubbelturbo men i One:1 ska effekten ha skruvats upp till monstruösa 1 400 hästkrafter. Det är 260 fler än i Agera R.

Vad tycker du om Koenigsegg One:1?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa