Prenumerera på Teknikens Värld

Konstgjord stad byggs för självkörande bilar

I Sydkorea byggs världens största testanläggning för självkörande bilar – i form av en stad.

K-City anläggning

Att testa självkörande fordon i städer har inte varit helt smärtfritt. Dels på grund av att det ofta finns restriktioner men även för att bilarna drabbas av olyckor. Nu senast voltade en Volvo XC90 i Arizona.

I Sydkorea ska man lösa det genom att helt enkelt bygga upp en testanläggning för självkörande fordon i form av en konstgjord stad. K-City blir namnet och staden ska breda ut sig på ett område av 360 000 kvadratmeter, vilket påstås vara världens största för ändamålet.

Sydkoreanska staten skjuter till över 86 miljoner kronor i projektet som föga förvånande kommer att vara testanläggning för Kia, Hyundai, Samsung och andra nationella företag.

Anläggningen ska öppna i oktober i år och först omfatta motorvägsavsnitt för att senare kompletteras med allt från bussfiler, vanliga vägar till parkeringsplatser.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa