Prenumerera på Teknikens Värld

Läckta bilder: Så här blir nya Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Mercedes tar farväl av G-klass med en Maybach-utgåva av den gamla stridsvagnen. Den har fällbart Landaulet-tak, V12-motor och vadderat läder. Här är Mercedes-Maybach G 650 Landaulet!

Mercedes-Maybach G650-6

Redan i går släppte Mercedes en teaser-bild på den nya G-klassen. Nu har bilder på den märkliga terrängbilen spridits på internet.

De läckta bilderna publicerades ursprungligen av Fly-Wheel, och ser ut att ha tagits under någon form av förhandsvisning av bilen som officiellt kommer att presenteras på Genéve-salongen i mars.

Den sista G-klassen blir en ultra-lyxig variant med samma, höjda chassi som på G 500 4X4². Precis som namntillägget Landaulet antyder är taket över baksätet fällbart, som på herrskapsvagnar från förr.

Inredningen känns igen från Mercedes-Maybach S-klass, med gyllenbruna, läderklädda fåtöljer i baksätet. Motorn är densamma som sitter i G 65 AMG, alltså en V12:a med dubbelturbo, 630 hästkrafter och 1 000 Newtonmeter.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa