I alldeles för många bilannonser beskrivs bilarna som "unika". Ordet unik har därför nästan helt tappat sin egentliga betydelse, men inte i det här fallet. Denna Maserati bär titeln med stolthet.


Maserati Mexico är tvådörrars coupéversionen av första generationen Quattroporte. Den är döpt efter John Surtees vinst i en Cooper-Maserati T81 i 1966 års Mexican Grand Prix. 485 bilar tillverkades mellan 1966 och 1972, så modellen är redan där ganska ovanlig. Men för dig som känner din Maserati Mexico, så ser du att bilen här på bilderna inte riktigt ser ut som den ska. Och det är det som gör denna bil unik.

Detta är nämligen en av de tre förseriebilar som tillverkades för att skickas till tre olika karossbyggare. En av bilarna skickades till Vignale, som också vann kontraktet, en annan till Bertone, och så den här – som skickades till Carrozzeria Pietro Frua.

maserati mexico prototyp-2

Chassinummer AM112 001 såldes, trots att det var en prototyp, till en privat köpare i Maseratis hemstad Modena. Senare hamnade den i USA, där den haft flera olika ägare genom åren. Bilen är lackad i den djupröda färgen Amaranto och har beige läderklädsel.

Om du lägger ett tillräckligt högt bud så finns bilen att hämta i Arizona i USA om ungefär en månad från i dag.

Visa kommentarer
NUVARANDE Lägg ett bud på unik Maserati
NÄSTA Hjulöl för julbordet