Prenumerera på Teknikens Värld

Lamborghini Huracán Performante Spyder gör entré i Genève

lamborghini-huracan-performante-spyder-spion1

Lamborghini Huracán Perfomante presenterades officiellt vid Genèvesalongen förra året. En kaxigare version av Huracán med 640 hästkrafter, större bakvinge och som avverkade 0-100 km/h på 2,9 sekunder.

När det nu är dags för en ny upplaga av salongen i den schweiziska staden ska en ny Huracán Performante göra entré – nu utan tak. I en video som den italienska tillverkaren bjudit på går det att se, om man pausar i rätt läge, en hint om en blåfärgad taklös Performante. Klippet avslutas med en uppmaning att hålla utkik den 6 mars klockan 10.00.

Då avtäck med största sannolikhet den taklösa supersportbilen.

lamborghini-huracan-performante-spyder-spion2

 

Frågan är hur det faktum att taket försvinner påverkar prestandan i coupéversionen som har varvrekord på flera banor runt om i Europa. Coupévarianten av Huracán Performante har en viktbesparing på 40 kg jämfört med den vanliga Huracán. Denna besparing lär avsevärt minska nu när taket försvinner. När den vanliga Huracán Spyder gjorde debut meddelade Lamborghini att var 120 kg tyngre än coupén då den minskade vridstyvheten behövde kompenseras för.

Hur mycket mer Performante Spyder kommer att väga låter vi vara osagt för stunden och mer info lär komma på måndag.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa