Prenumerera på Teknikens Värld

Lamborghini Urus satsar på nytt Nürburgring-rekord

I vår blir det åka av på Nürburgring, för då ska Lamborghini bege sig ut på den världsberömda banan med nya suven Urus. Målet? Krossa nuvarande rekordvarvtiden för suvar!

Lamborghini Urus 2018

När Lamborghini Urus presenterades förra veckan insåg vi genast att den italienska supersportbilstillverkaren, som numera även är en suv-tillverkare, har ett visst rekord i sikte, nämligen det runt Nürburgrings nordslinga. 650 hästkrafter, 0-100 km/h på 3,6 sekunder och 305 km/h i toppfart… det säger sig självt att denna på papperet världens snabbaste suv har rekord i sikte.

Nu har Lamborghinis chef för forskning- och utveckling, Maurizio Reggiani, bekräftat för Car Magazine att i vår ger de sig ut på den drygt två mil långa och berömda banan.

Nuvarande rekordinnehavare är Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio som tidigare i år gjorde det långa, kurviga varvet på 7 minuter, 51 sekunder och 7 tiondelar. Denna italienska best till suv har ”bara” 510 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 3,9 sekunder och toppar 285 km/h.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa