Prenumerera på Teknikens Värld

Land Rover Defender tas till slut ur produktion

Jaguar Land Rover meddelar att produktionen av Land Rover Defender slutligen kommer att avslutas denna vecka.

Land-Rover-Defender

Defender har sina rötter i 1940-talet, och har tillverkats ända sedan dess, med diverse olika uppdateringar och förändringar. Ursprungligen var det tänkt att modellen skulle sluta produceras redan förra året, men fick då kraftigt förhöjd efterfrågan, och produktionen förlängdes. Nu är det dock dags för Defender att för sista gången rulla av produktionsbandet.

Defender har slagit rekord i att vara det fordon som kontinuerligt producerats under längst tid, i och med att ha producerats i 68 år. Nyligen såldes också en specialversion av Defender som byggdes för att fira två miljoner byggda bilar, och modellen gick för 800 000 dollar, motsvarande nästan sju miljoner svenska kronor. Alla intäkter från den modellen gick till välgörenhet.

Produktionen på ersättaren till Defender beräknas börja år 2018. Modellen påstås behålla arvet från nuvarande Defender, men den ska bli mindre råbarkad.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa